مقاله حاضر تلاش دارد تا با استفاده از رویکردِ ادبی مادیگرایی فرهنگی و مخالف خوانی به بررسی مفهوم خرده فرهنگ مقاوم سیاه در اشعار منتخب از امیری باراکا بپردازد. مادیگرایی فرهنگی رویکردی ادبی است که در اوایل دهه 1980 میلادی اَلِن سینفیلد و جاناتان دالیمور در بریتانیا پایهگذاری کردند. رویکرد ادبی مادیگرایی فرهنگی از هوشیاری سیاسی برخوردار است و در تضاد با رویکرد فرمالیسم روسی و نقدِ نو آمریکایی، ادبیات را به مثابه ماهیتی مادی در نظر مىگیرد و آن را در ارتباط با تاریخ و مسائل اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی مورد بررسی قرار مىدهد. مادیگرایی فرهنگی همچنین در پیِ کشف قدرت و ایدئولوژی حاکم و مطالعه روابط قدرت بین افراد و در همان سطح به دنبال نیروهای مخالف و مقاوم در برابر قدرت حاکم است. امیری باراکا شاعر، نمایشنامهنویس، داستاننویس و منتقدِ ادبی سیاهپوستِ معاصر از تاثیرگذارترین نویسندگان و رهبر جنبش هنری سیاه در آمریکا است. شعر او به عنوان مهمترین وسیله برای بیان مقاصد فرهنگی و سیاسىاش به تعریف و بازتعریف جامعه سیاهپوستان و شکلگیری خرده فرهنگ مقاوم سیاه مىپردازد. اشعار باراکا حکم سلاحی سیاسى را دارندکه برای ایجاد جامعهای کوچک و منسجم در درون جامعه بزرگ آمریکا، به ایدئولوژی طبقه حاکم حمله مىکند، گوئی قصد واژگونی قدرت حاکم را دارد. با تبلیغ ایدئولوژی و اهداف خویش در راستای پرپایی یک خرده فرهنگ مقاوم حرکت می کند. باراکا قوانین سنتی زبانی در شعر را نیز به چالش مىکشد و زبان جدید و خاص خویش را برای بیان عقاید انقلابی و آزادی خواهانهاش به کار مىبرد.
جعفری, علیرضا, سخنور, جلال, & ساداتی, سید شهاب الدین. (1392). بررسی مفهوم خرده فرهنگ مقاومت سیاهپوستان و شکلگیری آن در شعر امیری باراکا. نقد زبان و ادبیات خارجی, 5(2), -.
MLA
علیرضا جعفری; جلال سخنور; سید شهاب الدین ساداتی. "بررسی مفهوم خرده فرهنگ مقاومت سیاهپوستان و شکلگیری آن در شعر امیری باراکا", نقد زبان و ادبیات خارجی, 5, 2, 1392, -.
HARVARD
جعفری, علیرضا, سخنور, جلال, ساداتی, سید شهاب الدین. (1392). 'بررسی مفهوم خرده فرهنگ مقاومت سیاهپوستان و شکلگیری آن در شعر امیری باراکا', نقد زبان و ادبیات خارجی, 5(2), pp. -.
VANCOUVER
جعفری, علیرضا, سخنور, جلال, ساداتی, سید شهاب الدین. بررسی مفهوم خرده فرهنگ مقاومت سیاهپوستان و شکلگیری آن در شعر امیری باراکا. نقد زبان و ادبیات خارجی, 1392; 5(2): -.