palette
مقررات مربوط به تضاد منافع
اهداف و زمینه ها

مجله نقد زبان و ادبیات خارجی با رویکردی تطبیقی در حوزه‌های ادبیات، آموزش و یادگیری زبان‏های خارجی، نظریه‏ و نقدادبی، آزمون و ارزشیابی زبان‏های خارجی، تحلیل گفتمان و مطالعات ترجمه، زبان‏شناسی کاربردی و کاربرد فناوری‏ های نوین در زبان‌آموزی به انتشار مقالات اقدام می‏ نماید.

خط مشی مجله
علمی - پژوهشی
مقاله کوتاه
مقاله مروری
معرفی و نقد کتاب
خط مشی دسترسی آزاد

این مجله دسترسی فوری به محتوی خود بصورت آزاد دارا میباشد به این امید که پژوهشی که بصورت عمومی در دسترس باشد موجب تبادل بیشتر دانش در مقیاس جهانی میشود

منشور اخلاقی

تمامی دست اندرکاران محترم این مجله از قبیل نویسندگان، داوران، هیئت تحریریه، مسئولان و کادر دفتری مجله خود را ملزم به رعایت منشور اخلاقی مجله دانسته و تمام تلاش خود در راستای تحقق این موازین بکار خواهند بست:

رعایت قوانین بین المللی سرقت ادبی: این مجله تنها مقالاتی را جهت ارسال به داوری پذیرش می نماید که ماحصل پژوهش فردی و یا گروهی نویسندگان آن باشد و هرگونه سرقت ادبی از انواع چهارگانه آن را عملی سخیف برمی شمرد. این دسته از مقالات نه تنها بایگانی می شوند بلکه نویسندگان در لیست سیاه قرار خواهند گرفت. این مجله همچنین از نرم افزارهای موجود تشخیص سرقت ادبی و یا بازنویسی paraphrase/thesaurus work استفاده می نماید.

رعایت حقوق مالکیت فکری: تلاش خواهد شد تا با ارائه ی دقیق مشخصات نویسندگان کلیه ی حقوق معنوی آن ها محفوظ مانده و از انتشار مطالب ارائه شده به این مجله توسط سایرین ممانعت بعمل آید. همچنین به هیچ وجه مقالات پیش از چاپ در مجله در اختیار سایرین قرار نگرفته و صرفاً مسئولین مجله به مقالات ارسالی دسترسی خواهند داشت.

نویسنده اثر با اتکا به حق کپی رایت می تواند مقالات خود را دانلود، استفاده مجدد، توزیع و / یا نسخه نهایی مقالات را کپی نماید. لکن، طی تمامی این کاربردها افراد می بایست به صاحب اثر (ها) نسبت و ارجاع داده شود.

لازم نیست درخواست مجوز برای نویسندگان (مجلات) یا هیئت مدیره مجله بفرستید، هرچند از شما خواسته شده است که هربار استفاده از مقالات را به هیئت مدیره اطلاع دهید تا کد DOI این موضوع یا مقاله را شامل شود و مشخص کنید آن اولین نسخه است.

نویسندگانی که مقاله آنها در این مجله منتشر شده است، دارای حق کپی رایت هستند و به عنوان مالک اثر تلقی می گردند.

داوری تخصصی و منصفانه: تصمیم گیری در مورد وجاهت علمی مقالات در هر مرحله ای بدون توجه به خصوصیات جنسیتی، قومی، نژادی و گرایشات جنسی، مذهبی، سیاسی و عقیدتی بوده و کلیه ی مقالات بدون ذکر نام نویسنده به داور یا داوران تخصصی ارجاع می گردد.

حفظ محرمانگی: مشخصات نویسندگان تا قبل از چاپ و مشخصات داوران همواره بصورت محرمانه مورد محافظت قرار گرفته و تا زمان مزبور به جز مسئولین مجله، هیچ شخص دیگری به مشخصات مورد اشاره و نیز فایل مقالات دسترسی نخواهد داشت.

فرآیند پذیرش مقاله

- ثبت نام اولیه توسط مولف در سامانه و ارسال مقاله

- بررسی مقاله و دریافت آن ظرف یک هفته توسط مدیر داخلی

- ارجاع مقاله به جلسه هیات تحریریه و در صورت عدم ایراد در مقاله نهایتا ارجاع به داوران

- ارزیابی مقاله توسط داوران و دریافت نتایج داوری

- جمع بندی و اعلام تصمیم توسط سردبیر مجله

- در صورت عدم پذیرش و رد مقاله به نویسندگان اطلاع رسانی خواهد شد و چنانچه مقاله نیاز به اصلاح داشته باشد، جهت اصلاح به مولف ارسال شده و مولف ملزم به اصلاح مقاله در مدت دو هفته می باشد.

- ارزیابی مجدد مقاله اصلاح شده توسط داوران در مدت دو هفته و در صورت پذیرش به مرحله ویرایش ارسال می شود.

- پس از انجام ویرایش ادبی و فنی، در نهایت مقاله در نوبت انتشار قرار گرفته و چاپ خواهد شد.

شرایط و ضوابط انتشار مقاله

محققان با رعایت سلامت و اصالت کامل نويسندگي در چهارچوب ‌هاي اخلاق حرفه ای زير، مقالات علمی - پژوهشي خود را تدوین و ارائه ‌نمایند:

1. عنوان مقاله جدید و برگرفته از محتوای مقاله و متناسب با فرآیند تحولات علمی، پیشینه تحقیق و مطالعه باشد.
  2. محتوای مقاله کاملاً برگرفته از کلیه منابعی است که در قسمت منابع و مآخذ به آن اشاره شده است، می باشد؛ لذا مطالب منتخب را به گونه ای که یکایک آن منابع را مشاهده و مطالعه کرده اید، در بخش منابع و مآخذ وارد نمايید.
  3. فرآیند تحقیق مطالب کاملاً منطبق با رویه هایی است که در مقاله ذکر شده باشد.
  4. صحت داده های تخصصی بر پایه فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی نویسنده یا نویسندگان مقاله باشد.
  5. نتیجه گیری و منابع کاملاً مختص این مقاله است و بر مبنای اصول حاکم بر این فصل ‌نامه تهیه شده باشد.
  6. مشابه این مقاله قبلاً نبايد در نشریه دیگري يا حتي به يك زبان خارجي چاپ شده باشد و به طور هم ‌زمان برای دیگر نشریات نیز ارسال نشده باشد.

نمايه شده در پايگاه ها

پايگاه ISC و Google Scholar و DOAJ و MLA

سیاست های حق تکثیر

مجله با جریان سریع اطلاعات و اجازه دسترسی آزاد همراهی نموده و بر این اساس با قوانین حاکم بر CC منطبق می باشد:

Creative Commons License
نقد زبان و ادبیات خارجی is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Based on a work at clls.sbu.ac.ir.